Monday 8 April 2013

Bucuria de la sat

    Astazi viata la sat difera mult de cea de la oras, multi dintre noi nici nu ne mai putem inchipui cum ar fi sa traim la sat, fara internet, magazine, cafenele si mall-uri.
    Nu cu multi ani in urma insa viata era alta si la oras, copiii se jucau printre blocuri, hutulusele erau asaltate non-stop de ei si de adolescenti care mai de care mai curiosi, unii de jocuri, altii de mici momente romantice, poate chiar primele din viata lor iar altii doar dornici sa sacaie pe cineva pentru a gasi motiv de a juca prinsa.
    Intr-un sat din zona Oravitei, la Ciclova am gasit niste copii dornici de poze, stiau de internet si doreau cu nerabdare sa se dea in spectacol in fata aparatelor de fotografiat. Nici acum nu sunt sigura cati erau deoarece se miscau cu viteza vantului si cand erau in fata noastra, cand in spate, cand pe casa, cand in casa....cand pe deal cand pe sosea. 
    Ce m-a marcat insa este bucuria lor si pofta lor de joaca, siguranta cu care topaiau pana in varful dealului si inapoi sau pana pe varful casei parasite si inapoi fara nici o teama sau ezitare.
   Acolo e terenul lor de joaca si dragi mamici si tatici, sa stiti ca nu racesc, nu isi rup nimic, nu mor si nu se infecteaza. 
Sunt copii normali, sanatosi, bucurosi, fericiti cu ceea ce au: copilaria si inocenta sa. Insa...inocenta asta nici macar aici nu mai e ca si inainte.
                                           
              
                        

 


No comments:

Post a Comment